Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eindfase werken aan N134

Sinds begin augustus is de steenweg N134 afgesloten voor het doorgaand verkeer wegens de uit te voeren werken aan de kruispunten Cawinkel (Lichtaart) en Zielestraat (Poederlee). Lees verder en kom meer te weten over de bereikbaarheid in functie van het nieuwe schooljaar en de diensten van De Lijn.

Heraanleg kruispunt Cawinkel en Zielestraat
Gedurende de eerste week van september is naast de eindafwerking van het kruispunt Cawinkel ook de aanleg van de drie lagen asfalt voorzien. Hierdoor kan pas ten vroegste vanaf maandag 9 september dit kruispunt vrijgegeven worden voor alle verkeer onder voorbehoud van goede weersomstandigheden voor de aanleg van het asfalt. Na vrijgave van het kruispunt Cawinkel, zal kruispunt Zielestraat afgesloten worden voor alle verkeer en dit hoogstwaarschijnlijk tot half oktober zijnde het einde der werken. Ter verduidelijking: ook de doorgang van fietsers is op beide kruispunten tijdens de werken niet toegelaten. Tot dan blijft de N134 afgesloten voor doorgaand verkeer maar is wel plaatselijk verkeer in 2 richtingen toegestaan.
 
Aanvang van het nieuwe schooljaar
Gelijk met het nieuwe schooljaar zal ook de Lijnverbinding langsheen de N134 terug volgens de normale dienstregeling opstarten (uurregeling terug te vinden op de website van De Lijn). Naast de plaatsing van een bareel om enkel Lijnbussen door te laten, zal ook de aannemer rekening houden met de uitvoering van zijn werken om de doorgang van deze bussen te garanderen. De nieuw aangelegde halteplaatsen zullen in gebruik genomen worden ook al dienen er her en der nog wat aanpassingswerken te gebeuren.
 
De huidige fietsomleiding (met daarbij ook de tractorsluis) blijft van toepassing tot einde der werken. Dit omwille van de nog her aan te leggen kruispunten en de nog plaatselijke afwerkingen die zowel in centrum als buitengebied Poederlee dienen uitgevoerd te worden. Tevens is de aansluiting van het fietspad op de spoorovergang nog niet gerealiseerd.
 
Kort samengevat: 

  • Werken kruispunt Cawinkel: Tot en met 06/09/2019 (ovv weersomstandigheden)
  • Werken kruispunt Zielestraat: Vanaf 09/09/2019 tem 18/10/2019 (idem)
  • Voorzien einde werken N134: Vrijdag 18/10/2019 (ovv onvoorziene omstandigheden)
Gepubliceerd op 03 juli
Nieuwsoverzicht
N134

Afdeling grondgebiedzaken

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 25
e-mail
ggz@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina