Gemeente Kasterlee

Eindfase werken aan N134

Naast plaatselijke afwerking, aanleg van de toegangswegen naar landbouwpercelen en de nog enkele ontbrekende fietspadstroken, zal na het bouwverlof gestart worden met de heraanleg van de kruispunten Cawinkel (Lichtaart) en Zielestraat (Poederlee). Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van N134.

Heraanleg kruispunten Cawinkel en Zielestraat

De heraanleg van het kruispunt Cawinkel start op maandag 5 augustus. Aangezien het kruispunt volledig wordt afgesloten, is vanaf die dag geen doorgaand verkeer meer toegelaten. Het verkeer vanuit Lichtaart dient aan de rotonde een omleiding te volgen via Herentals om zo naar Poederlee te rijden. Plaatselijke tweerichtingsverkeer vanuit zowel Lichtaart als Poederlee is wel toegelaten en dit tot aan het kruispunt Cawinkel vanaf waar de hele rijbaan is afgesloten.
Van zodra het kruispunt Cawinkel kan opengesteld worden (vermoedelijk eind augustus) voor plaatselijk verkeer, zal het kruispunt Zielestraat volledig afgesloten worden. Zodoende zullen de bewoners tussen beide kruispunten afwisselend bereikbaar blijven eerst via Poederlee en later via Lichtaart.
Pas als ook het kruispunt Zielestraat volledig is afgewerkt (circa eind september), zijn op het later aanplanten van bomen en heesters na de werken ten einde en zal de N134 opnieuw volledig opengesteld worden voor tweerichtingsverkeer en is de nieuwe fietsinfrastructuur langsheen deze steenweg volledig klaar.

Busdiensten De Lijn

Vanaf september zal opnieuw de normale dienstregeling langsheen de N134 aanvangen en dit ook in beide rijrichtingen. Het volledig afsluiten van de N134 geldt dus niet voor de bussen van De Lijn. Bij de uitvoering van de kruispunten Cawinkel en Zielestraat zal rekening gehouden worden met de doorgang van de bussen. Ander verkeer wordt niet toegelaten.

Planning eindfase der werken

. Maandag 05/08/2019:      Geen doorgaand verkeer meer toegelaten op de N134
. Maandag 05/08/2019:      Volledig afsluiten van kruispunt Cawinkel
. Maand augustus:             Heraanleg kruispunt Cawinkel (ovv weersomstandigheden)
. Begin september:             Vrijgave KP Cawinkel en volledig afsluiten KP Zielestraat
. Begin september:             Opnieuw normale dienstregeling van De Lijn
. Maand september:           Heraanleg kruispunt Zielestraat
. Eind september:               Einde der werken (ovv weersomstandigheden)

Gepubliceerd op 03 juli
Nieuwsoverzicht
N134

Afdeling grondgebiedzaken

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 89
e-mail
annemiek.coolen@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina