Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opgelet Speelvogels! Gewijzigde situatie

Domein Rulheyde is tijdelijk niet bereikbaar per fiets en auto. Daarom gebeuren de inschrijvingen voor de Speelvogels tussen 8.30 en 9 uur aan Rielenkapel, Hoge Rielen 32. Hier vertrekt een pendeldienst en kunnen fietsen achtergelaten worden in een afgesloten parking. Lees verder voor alle info.

Op 18 juni zijn werken gestart aan de hoofdweg van het domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Een onderaannemer, die in opdracht werkt van een aannemer van de Hoge Rielen, heeft per vergissing de werfzone uitgebreid in Ossengoor. Hierdoor is schade ontstaan aan het wegdek.  Door de schade en het vele werfverkeer in Ossengoor is domein Rulheyde niet veilig te bereiken voor (jonge) fietsers en is het domein zelfs niet bereikbaar voor auto’s.

Om de speelpleinwerking van de speelvogels in goede banen te leiden, hebben we naar oplossingen gezocht.

Praktisch:

  • We installeren een kiss & ride zone aan de Rielen Kapel, Hoge Rielen 32. Daar vertrekt een treintje naar het speelplein.
  • Kinderen moeten daar ingeschreven worden! Dit kan elke werkdag tussen 8.30 en 9 uur.
  • Kinderen moeten ook daar opgehaald worden tussen 16 en 16.15 uur.
  • Komt je kind maar een halve dag? Meld dit zeker bij de inschrijving! Ophalen kan dan enkel om 12.30 uur aan Rielen kapel. Een halve dag starten kan enkel om 12.30 uur.
  • Fietsen kunnen bij de inschrijving aan Rielen Kapel achtergelaten worden. We voorzien een afgesloten parking.

We bedanken jullie alvast voor jullie begrip en medewerking en wensen de kids veel speelplezier toe bij de Speelvogels!

kiss en ride speelvogels Rielen Kapel.png

Rielen kapel speelvogels.jpg

Eikenprocessierupsen op het terrein? 

Om jullie even gerust te stellen, tot op heden zijn er geen haarden gevonden van processierupsen op het speeldomein De Rulheyde. We kunnen dus veilig spelen. Let wel, op weg naar de inschrijvingen, Rielenkapel, kan je ze mogelijks wel tegen komen. Zorg dus steeds dat je fiets met lange mouwen en een lange broek als je irritatie wenst te voorkomen. Toch een beetje jeuk? Deze behandel je op dezelfde manier als een insectenbeet of irritatie van netels. Onze diensten zullen de komende weken de bomen goed mee in de gaten houden. Als er toch een haard wordt gevonden op het speelterrein, zullen we meteen maatregelen nemen. 

 

Gepubliceerd op 25 juni
Nieuwsoverzicht
kiss & ride Rielen kapel Speelvogels

Jeugddienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 23
e-mail
jeugd@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina