Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een hinderlijke of erg gevaarlijke wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. Evenmin staat de brandweer in voor het verdelgen van eikenprocessierupsen.  

Gebruik het e-loket

Voor alle niet-dringende interventies, zoals de aanvraag van wespenverdelging (ook melding stormschade en wateroverlast), vragen gebruik je het e-loket van Hulpverleningszonde Taxandria. Lukt het niet via deze weg? Dan kan je de brandweer ook bereiken via de zonale dispatching op het nummer 014 42 22 22.  In Kasterlee worden niet dringende wespennesten verdelgt op woensdag en zaterdag. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn.

Enkel dringende nesten (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen,…) meld je zo snel mogelijk via 014 42 22 22 en dan staat de brandweer zo paraat.

In de Hulpverleningszone Taxandria is de bestrijding van wespennesten gratis.

Gepubliceerd op 21 juni
Nieuwsoverzicht
wesp

Deel deze pagina