Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Tielen Muziekdorp valt in de prijzen

In april 2018 trok de Vlaamse minister van omgeving, natuur en landbouw 17.500 euro uit voor een tweede editie van de prijs voor Dorpskracht. Ingediende projecten moeten de leefbaarheid van het dorp en duurzame dorpsontwikkeling stimuleren. ‘Tielen Muziekdorp’ behaalde een mooie tweede plaats.

De tweede prijs van 5.000 euro gaat naar het initiatief van de gemeente Kasterlee in het dorp Tielen. Met ‘Tielen muziekdorp’ zette het gemeentebestuur samen met de cultuurraad in op een jaar vol evenementen rond de identiteit van Tielen als muziekdorp. De verschillende initiatieven zorgden voor veel animo in het dorp en versterkten de banden tussen de inwoners. “Die dynamiek voel je vandaag in Tielen nog steeds.  Daarom wil de gemeente de geldprijs aanwenden om ook in Lichtaart de bewoners samen te brengen rond een project om de levendigheid in het dorp nog te verhogen”, vertelt schepen van cultuur Guy Van de Perre.

Nadat het project ‘Tielen muziekdorp’ in september 2017 werd afgetrapt, volgde een jaar vol evenementen en activiteiten met een muzikale link. Een eigen logo dat te zien was op beachvlaggen, balpennen, stickers en borden aan de Tielense invalswegen, zorgde voor een grote zichtbaarheid tijdens het project. Maar de identiteit van Tielen Muziekdorp laat ook vandaag nog sporen na dankzij een kunstige muurschildering in de voetgangerstunnel van het station van Tielen, en werd zelfs vereeuwigd met twee nieuwe straatnamen: de Muziekstraat en Flor Baron Peeters straat.

“Dat we voor dit mooie Tielense project nu op Vlaams niveau met de beste ereplaats worden bekroond, is vooral een pluim op de hoed van de vele vrijwilligers en verenigingen die hun steentje hebben bijgedragen, en veel dank gaat ook uit naar de trekkers van de werkgroep ‘Tielen muziekdorp’”, besluit Van de Perre. 

Gepubliceerd op 07 maart
Nieuwsoverzicht
dorpskracht Tielen Muziekdorp

Cultuurdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 22
e-mail
cultuur@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina