Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Goorseweg en het Wintergat onder handen genomen

De komende dagen wordt druk gewerkt aan de Goorseweg en het Wintergat in Kasterlee. Allerhande bomen gaan de grond in en er worden ingrepen gedaan die zullen zorgen voor een meer fiets- en wandelvriendelijke omgeving.

500 bomen langs de Goorseweg in Kasterlee

De Goorseweg werd door gemeente Kasterlee in 2018 versmald van een brede asfaltweg naar een twee sporenweg. Aan het begin en het einde werden wildroosters aangelegd om aan te geven dat u te gast bent in natuurgebied. Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete zorgt nu ook voor een landschappelijke integratie die bovendien aansluit bij het bos en de zandige ondergrond van de Kempense Heuvelrug.

Het doel van de aanplant is hoofdzakelijk de landschappelijke integratie van de weg en inkleding van de wildroosters. Bovendien zorgt de aanplant voor het afremmen van gemotoriseerd verkeer. Waar de weg de open vlakte aan de duivelskuilen kruist wordt niet geplant, deze blijft open.

Het Wintergat op de Slapende Reus heringericht

Het pleintje op de kruising van de Masereeldijk en de Pater Damiaanstraat zal er binnen enkele weken heel anders uitzien. Deze locatie, beter bekend als  ‘de ijsventersvlakte’ of ‘het Wintergat’, is gelegen tussen de Kabouterberg en Zwarte Berg, op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee.  De meesten kennen deze plek van een ijsje te eten aan Kabouterberg.

Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete tekende het ontwerp (zie rechts op deze pagina onder 'downloads') uit in samenspraak met de gemeente Kasterlee. Het plein krijgt een verbeterde toegankelijkheid voor wandelaar en fietser en wordt ingekleed met eiken en dennen. De oude banken maken plaats voor de nieuwe Slapende Reus banken, en binnenkort kan je er vertrekken voor een nieuwe wandeling richting de Zwarte Berg. Deze nieuwe wandeling voor kinderen laat zich inspireren door het mulle zand van de duinen.

De werken worden gefinancierd door het regionaal landschap en gemeente Kasterlee en zullen afgerond zijn tegen 8 maart.

Gepubliceerd op 28 februari
Nieuwsoverzicht
foto wintergat

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina