Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vraag nu jouw zorgpremie aan

De gemeentelijke zorgpremie voor 2021 kan je nog aanvragen tot 1 maart 2022. De premie van 240 euro kan je vrij uitgeven aan onder meer medische kosten, waardering mantelzorgers, .... Lees verder voor meer info en het aanvraagformulier.

Voor wie?

  • Erkende zwaar zorgbehoevenden die het zorgbudget (130 euro per maand) ontvangen.
  • Kinderen en jongeren tot 21 jaar die recht hebben op een verhoogde kinderbijslag op basis van hun handicap of medisch sociale score.
 

Hoe vraag je de zorgpremie aan?

  1. Vraag het attest ‘erkenning zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden’ aan bij je ziekenfonds of vraag het attest ‘verhoogde kinderbijslag’ en het ‘attest handicap of medische sociale schaal’ aan bij jouw kinderbijslagfonds of de FOD Sociale Zekerheid.
  2. Bezorg dit attest ten laatste op 1 maart aan de welzijnsdienst (Leistraat 83, Lichtaart) of dient het in via het digitaal loket.

Aandachtspunten

  • Zorg dat op het attest van erkenning de datum staat van wanneer tot wanneer de erkenning loopt.
  • Als op het attest (van ziekenfonds, kinderbijslagfonds of FOD Sociale Zekerheid) al een rekeningnummer staat, moet je geen aparte aanvraag voor de gemeentelijke zorgpremie indienen.
Gepubliceerd op 18 januari
Nieuwsoverzicht
zorgpremie

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina