Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gft sorteren wordt gemakkelijker

De sorteerregels van gft waren aan herziening toe. Materialen zijn in de loop van de jaren van samenstelling veranderd en ook de inzichten in de verwerking van gft zijn gewijzigd. Vandaar dat vanaf 1 januari de gft-regels aangepast werden.

Wat verandert er?

In de sorteerwijzer (rechts op deze pagina bij 'downloads') lees je wat vanaf nu wel en niet in de gft-bak mag. Een belangrijke wijziging is dat etensresten voortaan toegelaten zijn. Om de verspreiding van plastics in het milieu verder te beperken, horen koffiepads en theezakjes niet meer bij het gft-afval.

Wat mag zeker niet?

Regelmatig worden fruitstickers, plastic bloempotjes, plastic zakjes en oorstokjes uit het gft gehaald. Het spreekt voor zich dat deze verontreinigingen niet in het gft mogen.

Tip

Download de sorteerwijzer en hang hem in de buurt van je gft-bak. Zo kan je steeds nakijken of het afval wel of niet in de container mag.

 

 

Gepubliceerd op 23 januari
Nieuwsoverzicht
sorteerwijzer GFT

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Downloads

Deel deze pagina