Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Overlijden ere-gemeentesecretaris Eddy Van Ballaer

Met droefenis vernam het gemeentebestuur het nieuws dat ere-gemeentesecretaris Eddy Van Ballaer op 82-jarige leeftijd thuis is overleden.

Eddy werd in 1964 – op vraag van de pastoor van Lichtaart – gemeentesecretaris van Lichtaart, nadat hij reeds in Broechem-Ranst deze functie uitoefende. Hij heeft heel de fusie tussen Kasterlee, Lichtaart en Tielen in 1977 jaren voorbereid. “Op 1 december 1976 stonden alle dozen helemaal klaar”, vertelt ere-gemeentesecretaris Jos Lenaerts. Vanaf toen was Eddy secretaris van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.  “Hij heeft heel veel projecten gerealiseerd zoals de bouw of verbouwingen van de ontmoetingscentra, de gemeentelijke scholen, het gemeentehuis, de brandweerkazerne in Tielen, het zuiveringsstation, de restauratie van drie kerken en veel kapellen. Ook heeft hij veel riolerings- en wegenwerken verwezenlijkt.“

Op 13 januari 1997 werd Eddy getroffen door een beroerte. Hierdoor is hij een jaar later op pensioen gegaan na een carrière van 20 jaar gemeentesecretaris van Kasterlee. Ere-burgemeester Walter Otten: “Eddy was een lieve, warme en charismatische man. Hij had een heel positieve benadering naar het personeel toe, als een verzoener. Ook de schepenen kregen coaching van hem. Hij was ook graag gezien in Lichtaart. Hij was altijd bereid om te helpen waar dit wettelijk kon.”  

Het gemeentebestuur- en personeel  wensen de familie veel sterkte en bieden onze innige deelneming aan.

Gepubliceerd op 13 december
Nieuwsoverzicht
Eddy Van Ballaer

algemeen directeur

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 14
e-mail
algemeendirecteur@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina