Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tentoonstelling 'Alles uit de kast'

Van 24 november tot en met 26 januari kan je in de bibliotheek van Kasterlee niet alleen boeken raadplegen, je kan er dan ook de geschiedenis van Kasterlee, Lichtaart en Tielen ontdekken aan de hand van tal van archeologische vondsten.

Misschien heb je al gehoord van de ‘prehistorische urnenmakerij’ aan de Duivelskuil of de ‘Partisaensberg’ in de Hoge Rielen? Op de tentoonstelling 'Alles uit de kast' kom je hierover meer te weten. Veel van de oude voorwerpen en verhalen erover verdwenen na hun ontdekking terug onder het stof en werden vergeten. Erfgoed Noorderkempen zet ze tijdens deze tentoonstelling weer in de kijker. Maar ook recente opgravingen komen aan bod zoals deze aan het nieuwe Ontmoetingscentrum in Kasterlee of in Tielen aan de Spoorwegstraat.

Praktisch

  • in de bib van Kasterlee, Pastorijstraat 8, 2460 Kasterlee
  • van 24 november 2018 tem 26 januari 2019 
  • tijdens de openingsuren van de bib en speciale evenementen

 Extra

Neem deel aan de erfgoedwandeling op 6 of 26 januari 2019. Je maakt dan een wandeling op Slapende Reus en brengt een bezoek aan de tentoonstelling 'Alles uit de kast'. Dit alles onder begeleiding van een ervaren gids. Ga naar de site van Erfgoed Noorderkempen en kom meer te weten. Inschrijven is verplicht en doe je bij Toerisme Kasterlee.

 

Gepubliceerd op 08 november
Nieuwsoverzicht
foto door Erfgoed Noorderkempen

Bibliotheek Kasterlee

adres
Pastorijstraat 82460 Kasterlee
tel.
014 85 00 11
e-mail
bibliotheek@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina