Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Welzijnsbeurs: actieve en mobiele senioren

Op donderdag 29 november organiseren we voor het eerst een welzijnsbeurs voor senioren van 10.30 tot 15 uur in het OC Kasterlee. Op deze beurs kom je te weten hoe je zo lang mogelijk actief en mobiel kan blijven. Lees verder en ontdek een overzicht van de verschillende standen op de beurs.

Rijvaardigheidstest

Met een ludieke quiz wordt je rijvaardigheid getest in verschillende verkeerssituaties. Hoe goed kan je nog met de auto of zelfs de fiets rijden? En waar moet je op letten in het verkeer? Deze workshop is een aanrader omdat het een interessante opfrissing is van alle verkeersregels. Omwille van praktische redenen vragen we je wel om vooraf in te schrijven via de welzijnsdienst.

Valpreventie

Wist je dat één op de drie senioren minstens één keer per jaar valt? Zo’n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Het motto is hier dan ook meer dan ooit ‘voorkomen is beter dan genezen’. Ons advies is om zo lang mogelijk actief te zijn en te blijven, maar dan wel op een veilige manier. Hoe je dit kan doen, kom je tijdens deze workshop te weten. En als je dan toch zou vallen, leer je meteen ook waar op te letten en bijvoorbeeld hoe terug recht te komen.

Outdoor fitness

Bewegingstuinen voor senioren. Misschien heb je er al wel eens iets over gehoord? Het is een plaats waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en bewegen op daarvoor voorziene toestellen. Op de beurs kan je een aantal toestellen testen! Nadien kan je feedback geven en een heuse rangschikking maken over welke toestellen jouw voorkeur genieten.

Scootmobiel

Tal van senioren zullen de situatie helaas herkennen. Fietsen en/of met de auto rijden, gaat niet meer. Dat betekent vaak een aanzienlijke beperking van de bewegingsvrijheid die je voordien wel had. Een scootmobiel kan dan een handige oplossing zijn. Op de beurs kan je vier verschillende scootmobielen testen en kijken welke het beste bij jou past.

Fietsen door het verleden

Mensen met een verder gevorderde vorm van dementie grijpen vaak terug naar het verleden. Dankzij de moderne technologie kunnen zij ook effectief door het verleden fietsen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld door de straat fietsen waar ze vroeger hebben gewoond. Deze toepassing kan ook breder gezien worden. Senioren in een woonzorgcentrum bewegen vaak te weinig. Met deze toepassing kunnen ze niet enkel herinneringen ophalen, maar ook nog hun conditie trainen.

Fitheidstest

Sportelen is bewegen zoals je bent, op je eigen niveau, voor je plezier en vaak met vrienden. Maar hoe fit ben je nog voor je leeftijd? In samenwerking met Sport Vlaanderen kan elke 55-plusser zijn fysieke fitheid laten testen. Onder andere lichaamsmetingen, motorische testen en een wandeltest komen aan bod. Nadien krijg je gericht advies over de resultaten en tips om je conditie op peil te houden.

Deze fitheidstest is gratis. Maar omwille van praktische redenen wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven via de welzijnsdienst.

Gepubliceerd op 05 november
Nieuwsoverzicht
Welzijnsbeurs

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina