Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een gratis papiercontainer voor ieder gezin

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Begin december krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis, gele papiercontainer. Maar voor het zover is geven we je meer informatie.

Niets dan voordelen

De gratis container heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan ook buiten kan gestockeerd worden. Op die manier blijven de straten ook vrij van rondvliegend of nat papier en karton als het op de dag van de ophaling hard waait of regent. Het is bovendien gemakkelijker om de containers op wielen buiten te zetten. Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot tien ton papier en karton tijdens één ronde.

Een kleiner formaat voor appartementen en rijhuizen

Het standaardformaat is een container van 240 liter. Deze heeft twee keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Maar er zijn ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. 
Appartementsbewoners kunnen kiezen voor een gezamenlijke container van 1.000 liter met een papiergleuf die standaard op slot is. Verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer aanvragen van 240 of 1.000 liter.

Wat moet je doen?

Je ontvangt van IOK een persoonlijke brief met daarin alle praktische afspraken. Aan de hand hiervan kan je aangeven of en welke container je wil bestellen. Tussen 6 en 17 december worden de papiercontainers bedeeld.

Meer info

Bel naar de infolijn van IOK op 0800 97 687 of kijk op https://iok.mijncontainer.be voor meer informatie. 

Gepubliceerd op 26 oktober
Nieuwsoverzicht
gele papiercontainers

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina