Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werkzaamheden Slapende Reus najaar 2018

Er gebeurt momenteel heel wat op de Kempense Heuvelrug, de Slapende Reus laat meer en meer van zich horen. Na het ontwikkelen van een landschapsstudie, het opmaken van een toeristisch ontwikkelingsplan en het verder concretiseren ervan, zijn we stilaan in uitvoeringsfase beland.

Binnen het huidige bosbeheerplan werden al enkele landschapswerken uitgevoerd en ook de komende weken en maanden staat er nog één en ander op het programma.

Zo lieten we de open plek op de zuidelijke flank van de top van de Hoge Mouw langs de Goorseweg dit voorjaar nog bosfrezen. (zie beeld) Om de ideale schrale voedingsbodem te creëren om heide hier een kans te bieden, zal deze vlakte nog geplagd worden. In de loop van oktober en november zullen we heidemaaisel laten opvoeren.   

Ook de Goorseweg kende een heuse transformatie en werd gedownsized. De bijhorende beplanting om deze weg mooi in te bedden in het landschap staat eveneens gepland voor het najaar van 2018.

We werken niet alleen aan het landschap als basis voor onze toeristische productontwikkeling, maar  voorzien binnen het project Slapende Reus ook een aantal startplaatsen. Zowel aan de Goorseweg als op de grote zandvlakte richting Lichtaartsebaan kunnen kinderen vanaf oktober reuzeveel plezier maken en komen ze alles te weten over de Kempense Heuvelrug, haar geschiedenis, de natuur en het landschap. 

En voor de ouders die even tot rust willen komen en genieten van dit bijzondere landschap, voorzien we mooie banken in de huisstijl van Slapende Reus. Deze moeten het allegaartje aan oude banken vervangen en zorgen samen met een aantal informatiedragers die later volgen voor een eenvormige en natuurlijke sfeer in het gebied.

Deze infrastructuurwerken staan gepland in de loop van september.

Gepubliceerd op 28 augustus
Nieuwsoverzicht
Slapende Reus

Toeristische dienst

adres
Markt 422460 Kasterlee
tel.
014 84 85 19
e-mail
toerisme@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 13-16 uur

Deel deze pagina