Gemeente Kasterlee

Maatregelen om waterverbruik te beperken tijdens droogteperiode

Op 24 juli heeft de Vlaamse Droogtecommissie voor alle Vlaamse provincies de code 'oranje' afgekondigd. Als gevolg hiervan worden ook voor de provincie Antwerpen maatregelen genomen om de verspilling van water tegen te gaan en het waterverbruik te beperken.

Deze maatregelen zijn zowel van toepassing op het waterverbruik door particulieren als op het waterverbruik door openbare besturen.

Op 13 augustus heeft de gouverneur een aangepast politiebesluit uitgevaardigd. De afgekondigde maatregelen werden bijgesteld zodat bepaalde activiteiten die gedurende de dag verboden zijn wél toegestaan worden tussen 18 en 10 uur, op voorwaarde er gebruik gemaakt wordt van regen- of grondwater. Regen van de afgelopen dagen was niet voldoende, zuinig waterverbruik blijft de boodschap! 

Het aangepaste politiebesluit van de gouverneur met alle concrete maatregelen en mogelijke sancties vind je terug bij 'downloads'. Dit besluit is met onmiddellijke ingang van kracht, en dit tot tegenbericht.

Opgelet, er geldt nog steeds brandfase code ROOD in de provincie Antwerpen. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden.

Gepubliceerd op 25 juli
Nieuwsoverzicht
waterverbruik tuinslang

Communicatiedienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 85
e-mail
info@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina