Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsaankoop zonnepanelen, groene stroom en gas

Een groepsaankoop zonnepanelen, groene stroom en gas verzamelt zo veel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om aan te kopen aan voordelige prijzen. Door in groep te kopen, krijg je kwaliteit, een goede prijs en begeleiding.

Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nog interessant nu er geen subsidies meer zijn en je moet betalen om elektriciteit op het net te plaatsen? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en ook de elektriciteitsprijs is opnieuw gestegen. De provincie Antwerpen wil met deze groepsaankoop haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren.

Ze bieden een totale begeleiding gedurende het project: aanvraag van offerte, opmaak van een persoonlijk voorstel, bespreking van je dossier, installatie bij je thuis, keuring en aanmelding van de installatie en het bewaken van een goede werking van de installatie.

Plaats je nu zonnepanelen dan zijn deze in ongeveer tien jaar terugverdiend. Nadien kan je nog zeker vijftien jaar genieten van je zelf opgewekte groene elektriciteit.

Wanneer je zelf elektriciteit opwekt, betaal je minder of geen elektriciteit aan je leverancier en help je mee aan een beter milieu.

Inschrijven kan tot en met 7 augustus via www.samengaanwegroener.be. Meer informatie vind je op de website of bel het gratis nummer 0800 26 177.

Groene stroom en gas

Tot en met 25 september kan je je opnieuw inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Vorig jaar stapten 84.000 huishoudens over naar een voordelig energiecontract. Hiermee bespaarden zij gemiddeld 200 euro.

Inschrijven is vrijblijvend en héél gemakkelijk. Doe daarom mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter milieu.

Nam je vorig jaar deel aan de groepsaankoop? Dan moet je ook dit jaar opnieuw inschrijven. De aangeboden tarieven gelden immers voor één jaar, daarna mag de leverancier de tarieven aanpassen. Denk eraan: je kan op elk moment kosteloos van energieleverancier en van energiecontract veranderen.

Opgelet: als je een elektriciteits- en gascontract kiest of wil veranderen van contract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding 1) de hoogte 2) de manier waarop ze wordt aangerekend: pro rata het # dagen dat je klant bent of voor een volledig jaar Meer info: https://bit.ly/2M4SekY 

Wil je je inschrijven of ben je op zoek naar meer informatie? Surf naar www.samengaanwegroener.be of bel gratis naar 0800 21 134.

Beschik je niet over een computer, dan kan je terecht bij:

  • de welzijnsdienst (sociaal huis Lichtaart) op maandag- en donderdagvoormiddag van 9.30 tot 11 uur of op dinsdag- en woensdagvoormiddag van 9.30 tot 12 uur of op afspraak
  • de milieudienst (gemeentehuis Kasterlee), tijdens de openingsuren

 

Gepubliceerd op 18 juni
Nieuwsoverzicht
logo besparen op energiekosten

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina