Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee in september

De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk  in uitvoering gaan.

De gunningsprocedure voor het aanstellen van een aannemer duurde omwille van bijkomend administratief onderzoek en de daarbij horende wettelijke doorlooptijden langer dan verwacht. Maar de gemeenten Lille en Kasterlee hebben vorige week aannemer Ambaro nv uit Kasterlee officieel aangesteld om op maandag 17 september 2018 met de werken te starten.

Deze datum werd in onderling overleg vastgelegd rekening gehouden met onder meer de leveringstermijnen van te bestellen materialen en om de overlast tijdens de vakantieperiode en de eerste weken van het schooljaar te beperken. Met een uitvoeringstermijn van 160 werkdagen wordt er verwacht om medio 2019 klaar te zijn met de werken.

Tijdens de uitvoering van de werken zal Ambaro nv één rijstrook voorzien als werfzone. Daarom zal er enkel vanuit Lichtaart richting Poederlee doorgaand verkeer worden toegelaten. Voor het verkeer vanuit Poederlee richting Lichtaart komt er een omleiding via Herentals. De Lijn past haar dienstregeling in functie hiervan aan en de bezoekers van Bobbejaanland die via de E34 komen, zullen in Gierle in plaats van in Lille de autostrade verlaten. Voor het fietsverkeer is in beide richtingen een omleiding voorzien via de noordelijk gelegen binnenwegen.

Naast een onafhankelijke werftoezichter die instaat voor de controle van de kwalitatieve uitvoeringswijze, wordt ook een bereikbaarheidsambtenaar aangesteld. Die is het aanspreekpunt voor de plaatselijke bewoners en handelaars met  vragen en bemerkingen over de bereikbaarheid van hun perceel, timing, signalisatie … . 

Op maandag 27 augustus 2018 om 20 uur vindt nog een infoavond plaats in het parochiecentrum Mollenhof, Lichtaartsesteenweg 1 in Poederlee,

Gepubliceerd op 05 juni
Nieuwsoverzicht
Poederleesteenweg

Afdeling grondgebiedzaken

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 89
e-mail
annemiek.coolen@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina