Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Oproep! Heb jij historische beelden van Kasterlee in je bezit?

De Hogen Berg, Nieuwe Duivelskuil, Hooge Mouw, Holle Weg .... Online circuleren er heel wat knappe landschapsbeelden van Kasterlee. Bovendien hebben heel wat mensen nog nostalgische postkaarten, vakantiefoto’s of dia’s in hun bezit.

Graag verzamelen we al die waardevolle beelden om terug in de tijd te gaan. Zo kunnen we de historiek van het landschap van onze gemeente in beeld brengen. Kan jij ons helpen?

Ja, ik kan helpen! Hoe en waar?

Concreet zullen we op 2 verschillende dagen de beelden digitaliseren. We nodigen je van harte uit op 31 mei (17-20 uur) of 1 juni (15-18 uur) in de bibliotheek van Kasterlee. Onder begeleiding van de mensen van de bib, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete én Erfgoed Noorderkempen geven we de beelden een plaats in onze databank. Zo gaan de kopieën van jullie archiefbeelden zeker nooit verloren en worden ze juist opgeslagen. De beelden worden eveneens ontsloten op de Erfgoedbank Noorderkempen.

Archeologietentoonstelling

Begin oktober organiseert Erfgoed Noorderkempen een archeologietentoonstelling in de bib. Misschien hangt jouw foto of dia dan te pronken tussen de artefacten en andere Kastelse vondsten.

 

Kan je niet aanwezig zijn op de contactmomenten in de bib, neem dan contact op met het regionaal landschap Kleine en Grote Nete, els.oostvogels@rlkgn.be.

 

Gepubliceerd op 14 mei
Nieuwsoverzicht
Hogen Berg via www.delcampe.net

Toeristische dienst

adres
Markt 422460 Kasterlee
tel.
014 84 85 19
e-mail
toerisme@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina