Gemeente Kasterlee

Kempen2030

Kempen2030 wil van de Kempen een klimaatvriendelijke regio maken. Een regio met comfortabele, energiezuinige woningen. Momenteel lopen er enkele groepsaankopen en andere klimaatprojecten waaraan jij kan deelnemen.

Maak je dak warmer en groener met de groepsaankoop 

Alle daken van zowel woningen als huurwoningen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, moeten vanaf 2020 geïsoleerd zijn. Fluvius voorziet een premie voor dakisolatie. Om de laatste twijfelaars te overtuigen, organiseert het gemeentebestuur van Kasterlee samen met IOK een groepsaankoop dakisolatie.

De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOx uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een grijs exemplaar.

Alle prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 30 juni 2020 en kan je vinden op www.iok.be/dakisolatie of www.iok.be/groendak

Als de voorwaarden je gunstig lijken, kan je rechtstreeks contact opnemen met één van de gekozen firma’s. De firma bezorgt een persoonlijke offerte op basis van de gekozen prijzen en voorwaarden.

Energiehuis Kempen: info en advies over energie besparen bij jouw thuis 

Wil je je energiefactuur verlagen of staan er renovatiewerken op de planning? Het Energiehuis Kempen, een initiatief van de Vlaamse overheid, maakt je wegwijs in de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken.

Kasterlee maakt deel uit van het Energiehuis Kempen. Je kan bij onze dienst omgeving terecht voor informatie over premies en ondersteuningsmaatregelen (groepsaankopen, renovatieadvies,…). Als het nodig is, helpt een medewerker je op weg met de nodige aanvragen. Je komt best langs vóór je de energiebesparende maatregelen uitvoert, zodat je vooraf rekening kan houden met de voorwaarden.

Meer info: dienst omgeving, Tel. 014 85 99 27 - omgeving@kasterlee.be

Vlaamse Energielening

Je kan via het Energiehuis Kempen ook een beroep doen op de Vlaamse Energielening. Hiermee kan je een renteloze lening (0% JKP) zonder bijkomende kosten afsluiten voor energiebesparende maatregelen aan je woning, als je behoort tot een bepaalde doelgroep.

De doelgroep zijn personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, personen met een jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen lager dan 31.550 euro (inkomsten 2017 – aanslagbiljet 2018), beschermde afnemers,….

Als alleenstaande, gepensioneerde of schoolverlater maak je veel kans om tot deze doelgroep te behoren.

Meer info: Ellen Vanhoudt, Tel. 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be, www.iok.be/energielening

Zonder zorgen zonnepanelen op je dak 

Slechts 7% van de voor zonnepanelen geschikte daken wordt momenteel benut. Daarom lanceert de lokale burgercoöperatie Campina Energie het project ‘Zonneregio Kempen’. Zij geven eigenaars en (ver)huurders onafhankelijk deskundig advies op maat in combinatie met gunstige prijzen voor je zonnepanelen. Heb je een laag inkomen? Ook dan worden formules gezocht zodat je kan deelnemen.

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk op www.energiesparen.be/zonnekaart.

Hoe doe je mee?

  1. Vul het inschrijvingsformulier in op www.zonneregiokempen.be of
    bel 014 94 40 41 en plan een afspraak.
  2. Een medewerker van Campina Energie je op.
  3. Je ontvangt een persoonlijk voorstel dat rekening houdt met je huidig en toekomstig elektriciteitsverbruik, oriëntatie en toestand van je dak.
  4. Nog steeds geïnteresseerd? Eén van de door Campina Energie geselecteerde firma’s komt langs voor de opmaak van een detailofferte.
  5. Akkoord met de offerte? De geselecteerde firma plaatst de installatie (gemiddeld binnen de tien weken).
  6. Tot slot zorgt Campina Energie voor de kwaliteitscontrole en nodige documentatie.

Meer info:       www.zonneregiokempen.be - Tel. 014 94 40 41 - zonneregio@campinaenergie.be

Gepubliceerd op 20 mei
Nieuwsoverzicht
zonneregio

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina