Gemeente Kasterlee

Kasterlee gaat bijna 2.000 senioren opbellen

In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, gaat het project ‘Kasterlee belt’ vandaag van start in de gemeente. 20 medewerkers zullen de volgende weken 1.875 senioren opbellen.

Waar vorige week nog iedere 75-plusser een brief in de bus kreeg met nuttige informatie en contactgegevens, gaan we vandaag nog een stap verder. We gaan 1.875 senioren op bellen. Alleen door iedere senior vanaf 75 jaar op te bellen, bereiken we zowel samenwonende als alleenstaande senioren. Daarnaast zetten we extra in op het bereiken van de zorgbehoevende senioren en bellen we hen op vanaf de leeftijd van 60 jaar op basis van de gegevens uit onze gemeentelijke zorgpremie en de input van onze seniorenconsulent.

In deze tijden blijft het belangrijk om contact te houden met verschillende leeftijdsgroepen, rekening houdend met hun communicatiewijzen. Om te polsen naar hun zelfredzaamheid, mee oplossingen te zoeken als er hulpvragen zijn, zullen we als bestuur extra inspanningen leveren.

In totaal zullen er een 20-tal medewerkers van de gemeente worden in gezet vanuit verschillende diensten (zoals de welzijnsdienst, de dienst burgerzaken en de vrijetijdsdiensten) om onze senioren te bereiken en waar nodig verder te helpen. 

De vragen voor praktische hulp koppelt de gemeente aan de vrijwilligers die zich aanboden via het platform Kasterlee Helpt.  Alle andere vragen worden intern verder opgenomen door de gemeentelijke diensten.

Interesse om mee hulp te bieden? https://www.impactdays.be/kasterleehelpt/

Gepubliceerd op 03 april

Meer info

Nieuwsoverzicht
medewerker belt met senior

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina