Gemeente Kasterlee

Persbericht: Toffe uren met de buren

Inwoners van Kasterlee die een straatbarbecue of buurtfeest organiseren kunnen aan het gemeentebestuur hiervoor een ondersteuning vragen. Door die ondersteuning willen we de sociale contacten in verschillende buurten bevorderen.

Als je in Kasterlee een straatbarbecue of een buurtfeest organiseert, kan je hiervoor ondersteuning aan het gemeentebestuur vragen. Elke bewonersgroep die samen een buurtfeest wil organiseren kan een aanvraag doen voor het gebruik van het gemeentelijk feestmateriaal en/of een subsidie ‘buurtfeest’ van max. 150 euro.

Aan enkele voorwaarden moet het feest voldoen:

  • plaatsvinden tussen 1 juni en 30 september
  • zich richten naar alle inwoners van de straat, buurt of wijk of een gedeelte ervan
  • georganiseerd en aangevraagd worden door bewoners uit 4 verschillende woningen

De aanvragen voor ondersteuning kunnen via een digitaal aanvraagformulier van 1 maart tot 15 april bij de cultuurdienst ingediend worden. Het reglement met de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op www.kasterlee.be.

Met dit initiatief willen we de sociale contacten in de verschillende buurten bevorderen en buren de kans geven om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.”, zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre (CD&V).

Gepubliceerd op 05 maart
Nieuwsoverzicht
buurtfeest De Bergen

Cultuurdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 22
e-mail
cultuur@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het gemeentehuis gesloten. De diensten zijn telefonisch wel bereikbaar tijdens de openingsuren. Deze maatregel geldt voorlopig t.e.m. 19 april 2020.

Deel deze pagina