Gemeente Kasterlee

Bespaar op je energie

Energie verbruiken neemt een grote hap uit het gezinsbudget. Maar je kan besparen op de energiefactuur door te investeren in maatregelen die het energieverbruik verminderen. Maar deze investeringen kosten ook geld. Ontdek verder wie je kan helpen besparen en waar je een energielening kan afsluiten.

Energiehuis Kempen: info en advies over energie besparen bij jouw thuis

Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Het Energiehuis Kempen is een initiatief van de Vlaamse overheid, dat je wegwijs maakt in de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken.

Kasterlee maakt deel uit van het Energiehuis Kempen. Je kan dus bij je gemeente terecht voor informatie over premies en ondersteuningsmaatregelen (groepsaankopen, renovatieadvies…). Indien nodig helpt een medewerker je op weg met de nodige aanvragen. Je komt best langs vóór  je de energiebesparende maatregelen uitvoert, zodat je op voorhand rekening kan houden met de voorwaarden.

Meer info bij de dienst omgeving.

Vlaamse Energielening

Je kan via het Energiehuis Kempen ook een beroep doen op de Vlaamse Energielening. Je kan een renteloze lening (0% JKP) zonder bijkomende kosten afsluiten voor energiebesparende maatregelen aan je woning, als je behoort tot een bepaalde doelgroep.

Het gaat om personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, personen met een jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen lager dan 31.550 euro (inkomsten 2017 – aanslagbiljet 2018), beschermde afnemers…

Als alleenstaande, gepensioneerde of schoolverlater maak je veel kans om tot die doelgroep te behoren.

Voor meer info over de energielening: Ellen Vanhoudt, 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be, www.iok.be/energielening

‘Let op, geld lenen kost ook geld’

Gratis huisbezoek van de energiemeesters

Een energiemeester is een expert in het besparen van energie die wordt begeleid door Kamp C, centrum voor duurzaam bouwen. Momenteel staan een 35-tal vrijwilligers in de Kempen klaar voor je.

De energiemeester komt graag bij jou op bezoek en geeft je tips om thuis energie te besparen.

Een gratis huisbezoek aanvragen kan tot en met 15 maart via www.kempen2030.be/huisbezoek of 014 27 96 50.

Gepubliceerd op 27 februari
Nieuwsoverzicht
energie besparen

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het gemeentehuis gesloten. De diensten zijn telefonisch wel bereikbaar tijdens de openingsuren. Deze maatregel geldt voorlopig t.e.m. 19 april 2020.

Deel deze pagina