Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Luierboxen in Kasterlee

Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.

De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen. De Luierbox is een project van het Huis van het Kind Middenkempen en loopt naast Kasterlee nog in zes andere gemeenten. 

Vanaf 1 oktober 2019 vind je de Luierbox in het Huis van het Kind Kasterlee (Buitenschoolse Kinderopvang De Mallemolen, Schoolstraat 55, Lichtaart) en bij de Welzijnsschakel ’t Locomotiefje (Ontmoetingscentrum, Schoolstraat 31, Lichtaart. Of je mag de luiers ook afgeven in het consultatiebureau van Kind en Gezin. 

Bij deze doen we een warme oproep om niet-gebruikte luiers naar de luierboxen te brengen. Hopelijk krijgen we de eerste 3 maanden al veel reacties zodat we vanaf januari 2020 de pakketjes per maat kunnen verdelen. 

Wie het project extra draagkracht wil geven met een donatie of een activiteit om geld in te zamelen, mag contact opnemen met coördinator An Van Mechelen via huisvanhetkind@isom.be.

Gepubliceerd op 04 oktober
Nieuwsoverzicht
voorstelling luierbox

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina