Gemeente Kasterlee

Vernieuwing wegdek N123 van Retie tot Kasterlee

Vanaf 20 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer op de N123 in Retie en Kasterlee het asfalt van de rijweg. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 7 kilometer tussen de twee dorpskernen. Men werkt overdag op weekdagen en op 3 juni zouden de werken rond moeten zijn.

Wat

De oude toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met nieuw asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. 

Hoe 

Per werkdag wordt een gedeelte volledig vernieuwd, te beginnen vanaf Retie tot in Kasterlee. De werken starten aan de Kasteelstraat in Retie, ter hoogte van het kruispunt met de R18. Elke dag wordt een stuk van ongeveer één kilometer volledig uitgevoerd, en zo schuift de werf op richting Kasterlee. Daar eindigen de werken ter hoogte van het begin van de vrijliggende fietspaden op de Retiesebaan (een stukje voor het kruispunt met de Schuttersstraat).

Tijdens de werkuren (7 tot 17 uur) is de werfzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan geldt een omleiding tussen Retie en Kasterlee via de E34 (zie kaartje bij downloads). Buiten deze uren en tijdens het weekend wordt de weg steeds terug opengesteld voor verkeer.

De fietspaden blijven steeds toegankelijk in beide richtingen.

Bereikbaarheid

De werken worden in fases van één dag uitgevoerd om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Per dag wordt één gedeelte, van om en bij één kilometer, volledig afgewerkt. Vanaf 7 uur wordt dan het oude wegdek afgefreesd. Rond 17 uur is het stuk dan alweer klaar en beschikbaar voor verkeer.  Percelen en zijstraten in de werfzone zullen één dag niet bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen tussen 7 uur en 17 uur. De aannemer verwittigt de naaste bewoners hiervan op voorhand.  De zijstraat Rode Akkers in Kasterlee blijft steeds bereikbaar. 

Weergevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info kan je steeds vinden op www.wegenenverkeer.be/kasterlee

Contacteren

Heb je nog vragen over dit project? Je kan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) steeds contacteren via het digitaal meldingsformulier of via 03 224 68 11. AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor jouw begrip.  

Gepubliceerd op 15 mei
Nieuwsoverzicht
wegenwerken N123

Mobiliteitsdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
mobiliteit@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Downloads

Deel deze pagina