Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het parochiecentrum verdwijnt, een groene zone verschijnt

Nu een aannemer startte met de afbraak van het parochiecentrum in Kasterlee, is het met spanning uitkijken naar de groene zone met speel- en zitelementen die op deze plaatst worden gecreëerd.

Op maandag 14 januari startte de aannemer met de afbraak van het parochiecentrum (PC) in Kasterlee. Dit iconische gebouw was jarenlang de draaischijf van het lokale socio-culturele leven waar alle verenigingen thuis waren. Denk maar aan de talloze trouwfeesten, koffietafels, fuiven.... Sinds 2017 vonden deze activiteiten een nieuwe thuis in onder meer het nieuwe ontmoetingscentrum van Kasterlee

Het gemeentebestuur nam het perceel van het PC voor dertig jaar in erfpacht van de dekenale werken. De afspraak is dat het terrein na afbraak wordt omgevormd tot een groene zone. In die zone komen zowel speel- als zitelementen, bijenvriendelijke beplanting, fietsparkeerbeugels en parkeergelegenheid langs de rand. Doorheen het plein komt een wandelpad. 
In de groene zone zorgt een open grasruimte voor rust en dit is ook de plaats waar tenten kunnen geplaatst worden tijdens evenementen.

De sloopwerkzaamheden moeten tegen Pasen afgerond zijn en de groene zone zou in de zomer al in gebruik kunnen worden genomen.  

 

 

 

 

Gepubliceerd op 15 januari
Nieuwsoverzicht
afbraak PC Kasterlee

Afdeling grondgebiedzaken

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 25
e-mail
ggz@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina