Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe 'Inbraak Veilig' is jouw huis?

Uit ervaring weten we dat tijdens de donkere wintermaanden inbraken vaker voorkomen. Wist je dat je een afspraak kan maken om te controleren of je huis voldoende inbraakveilig is? Een preventieadviseur komt langs en geeft tips om de woning beter te beveiligen.

Als de haalbare aanbevelingen van de preventieadviseur worden gevolgd binnen de drie jaar, dan krijgt je woning het 'certificaat Inbraak Veilig (CIV)'. 

Wat is de meerwaarde van het Certificaat Inbraak Veilig?

Een woning die beschikt over een goede basisbeveiliging en die voorzien is van een goed zichtbaar keurmerk maakt 90% minder kans om het doelwit te worden van een inbraak. Deze cijfers zijn afkomstig uit Nederland die al meer dan twintig jaar werken met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Dus het logo zal mogelijke inbrekers afschrikken?

Net zoals elk nieuw merk zal ook het certificaat tijd nodig hebben om ingeburgerd te geraken. Hoe meer het logo verspreid wordt, hoe beter dit zal werken.

Hoe kunnen inwoners het CIV behalen?

Het volstaat om een afspraak te maken met de diefstalpreventieadviseur van Kasterlee op www.diefstalpreventieadviseur.be. Volg nadien zijn advies op, dan kom je in aanmerking voor het certificaat.

Gepubliceerd op 21 november
Nieuwsoverzicht
certificaat Inbraak Veilig

Openingsuren & contact

adres
Binnenpad 12460 Kasterlee
tel.
014 85 11 01
e-mail
politie@kasterlee.be

Deel deze pagina