*GEANNULEERD* De opera’s van Richard Wagner - Een multimediale vertelling

Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten! Richard Wagner (1813 - 1883) is een van de meest controversiële en invloedrijke componisten uit de ...

Wanneer

  • 08 maart ’21
    van 14.00 u tot 16.45 u
  • 22 maart ’21 (ma)
    van 14.00 u tot 16.45 u
  • 29 maart ’21
    van 14.00 u tot 16.45 u

Prijs

€ 68,00 (Basistarief: 68,00 €; Met Davidsfonds Lidkaart: 60,00 €)

Waar

naam
OC Kasterlee
adres
Binnenpad 2 2460 Kasterlee

Info

Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten!

Richard Wagner (1813 - 1883) is een van de meest controversiële en invloedrijke componisten uit de muziekgeschiedenis. Naast componist was hij ook een omstreden politiek figuur. Wagners werk zond schokgolven door heel negentiende-eeuws Europa. Zijn opera's getuigen van diep inzicht in de menselijke aard en hebben invloed op uiteenlopende gebieden als filosofie, politiek en psychiatrie.

Der Ring des Nibelungen, Tristan und Isolde, der fliegende Holländer... In deze cursus maak je kennis met de tien grote opera's van Richard Wagner. Met tekst, beeld en klank dompelt Piet Lamberts-Van Assche je onder in het verhaal van de opera's en hun diepere filosofische inhoud. Hij besteedt daarbij aandacht aan de controversiële aspecten van het fenomeen Wagner.

In samenwerking met Davidsfonds Reg. Kasterlee.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten