Tai chi en Qi gong

Deze informatie is niet meer actueel!
Taijilessen: Femma Kasterlee Lesgever: Jef Mertens Wat? Taiji is één van de belangrijke pijlers van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Initieel is het een martiale kunst, maar geleidelijk aan is de nadruk verschoven naar het bevorderen van de algemene gezondheid. Het is een bewegingskunst die door middel van trage, vloeiende bewegingen streeft naar eenheid en harmonie, ...

Wanneer

 • 11 september ’19
  -
  11 december ’19
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  van 10u. tot 11.30u.
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  Gesloten
  zondag
  Gesloten

Prijs

€ 40,00 (Basistarief: 40,00 €)

Waar

naam
sporthal Duineneind
adres
Duineneind 15 2460 Kasterlee

Contact

Telefoon
014851778
e-mail
boonen-vanballaer@telenet.be
website
www.femmakasterlee.be

Info

Taijilessen: Femma Kasterlee
Lesgever: Jef Mertens
Wat? Taiji is één van de belangrijke pijlers van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Initieel is het een martiale kunst, maar geleidelijk aan is de nadruk verschoven naar het bevorderen van de algemene gezondheid. Het is een bewegingskunst die door middel van trage, vloeiende bewegingen streeft naar eenheid en harmonie, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Door de ademhaling, aandacht en beweging samen te laten vallen, proberen we ons lichaam van binnenuit te leren kennen. Het op een andere manier leren voelen van je eigen lichaam is voor velen een verrassende ontdekkingsreis. Er wordt uitgegaan van het feit dat gewrichten dienen om gebruikt te worden en niet om op slot te zetten. Ontspanning is daarbij een sleutelwoord gekoppeld aan het zoveel mogelijk uitschakelen van grote spiergroepen. Tevens wordt veel aandacht besteed aan het aannemen van een correcte houding en dit zowel in stand, zit als lig.
Lesverloop:
- Opwarming / stappen 15 min
- Qigong (basisoefeningen) 15 min
- Vorm: deel 1 Taijiquan 108 lange vorm 30 min
- Meditatie 15 min
- Zelfmassage 15 min

Opmerking:
? Afhankelijk van de grootte, niveau en interesse van de groep kan het accent meer verschoven worden naar qigong of taiji vorm. Mijn ervaring leert dat de meeste mensen meer gebaat zijn met qigong oefeningen omdat ze eenvoudig aan te leren zijn. Ze zijn tevens kort en makkelijk te onthouden waardoor de mensen deze oefeningen thuis makkelijker kunnen herhalen. De taiji-vorm daarentegen is complexer in beweging en bijgevolg ook moeilijker te onthouden en te herhalen thuis.
? Tevens wordt er in de lessen geprobeerd om de link te leggen met het dagelijkse leven, zodat je de technieken leert integreren in je dagelijkse bezigheden vb juist leren staan, zitten, liggen, rechtstaan, gebruik van je rug enz… om op die manier pijnlijke gewrichten te vermijden.


Waar en wanneer:
woensdag van 10:00 tot 11u30 in de danszaal van de sporthal op het Duineneind.
Gratis kennismakingsles woensdag 11 september
Prijs: 40€ voor een lessenreeks van 10 lessen.
Je kan ter plaatse inschrijven na de kennismakingsles.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten