Het staat allemaal in de (kook)boekskes

De geschiedenis van het kookboek geeft eigenlijk inzicht in onze eigen sociale geschiedenis. Hele keukens en huiskamers staan tegenwoordig vol kookboeken. Nooit hebben topschrijvers – en in mindere mate kookchefs – zoveel van hun pennenvruchten aan de man/vrouw kunnen brengen. Ooit was dat anders en richtten de kookboeken van toen zich in eerste instantie tot leerlingen of bazen. Eigenlijk ...

Wanneer

  • 14 oktober ’19
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €)

Waar

naam
Ligahof
adres
Schoolstraat 36 2460 Lichtaart (Kasterlee)

Tickets

e-mail
berrenstreza@gmail.com

Info

De geschiedenis van het kookboek geeft eigenlijk inzicht in onze eigen sociale geschiedenis.

Hele keukens en huiskamers staan tegenwoordig vol kookboeken. Nooit hebben topschrijvers – en in mindere mate kookchefs – zoveel van hun pennenvruchten aan de man/vrouw kunnen brengen. Ooit was dat anders en richtten de kookboeken van toen zich in eerste instantie tot leerlingen of bazen.

Eigenlijk mogen wij wel zeggen dat de culinaire cultuur gedemocratiseerd is. En daarop spelen ook andere media in. De geschiedenis van het kookboek geeft eigenlijk inzicht in onze eigen sociale geschiedenis. Koken met een verhaal, dus. Het staat allemaal in die boekskes, stelt Eddie Niesten.

De lezing wordt voorafgegaan door een etentje. Dat zit mee in de prijs begrepen.

Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten