Protestliederen: Ieder zingt zoals hij gebekt is

Een muzikale lezing over de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek, waarin verhalen en liedjes mekaar afwisselen. Journalist Herman Van Doninck vertelt en zangeres Martine Dams illustreert het geheel met bijpassende liedjes. In de voorstelling vertrekken ze vanuit de protestsong. Die zorgde voor heel wat muzikale hoogstandjes in de lage landen. In navolging van Bob Dylan in Amerika waren ...

Wanneer

  • 18 maart ’20
    van 19.45 u tot 22.30 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €; Femma-leden en huisgenoten en vrijetijdspas: 2,50 €; Etentje + lezing voor Femma-leden en huisgenoten en vrijetijdspas: 12,00 €; Etentje + lezing voor niet-leden: 17,00 €)

Waar

naam
Ontmoetingscentrum Tielen
adres
Kasteeldreef 34 2460 Tielen (Kasterlee)

Tickets

Telefoon
014 85 17 78
e-mail
boonen-vanallaer@telenet.be

Info

Een muzikale lezing over de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek, waarin verhalen en liedjes mekaar afwisselen. Journalist Herman Van Doninck vertelt en zangeres Martine Dams illustreert het geheel met bijpassende liedjes. In de voorstelling vertrekken ze vanuit de protestsong. Die zorgde voor heel wat muzikale hoogstandjes in de lage landen.

In navolging van Bob Dylan in Amerika waren er in de jaren zestig en zeventig ook bij ons heel wat artiesten die protesteerden tegen allerlei mistoestanden in de maatschappij. Ze rebelleerden tegen de oorlog, tegen de uitbuiting van de arbeider, tegen seksueel geweld, en noem maar op. De jaren zestig waren dan weer gekenmerkt door de vrije liefde, maar katholiek Vlaanderen keek erop toe dat ze geen grenzen overschreden. Onze openbare omroep censureerde destijds zelfs liedjes. Denk bijvoorbeeld maar aan het verhaal van Will Ferdy. Die werd na zijn outing als homo in 1970 zowat persona non grata verklaard door radio, televisie en organisatoren.

De verhalen worden in de lezing geïllustreerd door toepasselijke liedjes. Een aanrader dus.

Etentje


De voorstelling wordt voorafgegaan door een etentje dat je vooraf mee kan reserveren.

Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten