# MeToo in de Fifties

Deze informatie is niet meer actueel!
Vrouwen in de rockbusiness, het is geen evident verhaal. Elk decennium heeft zijn door de industrie geprefabriceerde poppemiekes. Maar vrouwen met echte rock-uitstraling en credibility, die ook op termijn nog iets betekenen? Niet zo veel, zelfs vandaag niet. Ook in die roemruchte seventies en eighties kon je ze op 1 hand tellen. En in de sixties kom je al niet veel verder dan alleen maar Janis ...

Wanneer

  • 28 november ’19
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 8,00 (Basistarief: 8,00 €; Leden Landelijke Gilde: 6,00 €)

Waar

naam
KLJ-lokaal Lichtaart
adres
Molenstraat 56 2460 Kasterlee

Tickets

Telefoon
0478 76 58 05
e-mail
embjans@hotmail.com

Info

Vrouwen in de rockbusiness, het is geen evident verhaal. Elk decennium heeft zijn door de industrie geprefabriceerde poppemiekes. Maar vrouwen met echte rock-uitstraling en credibility, die ook op termijn nog iets betekenen? Niet zo veel, zelfs vandaag niet.

Ook in die roemruchte seventies en eighties kon je ze op 1 hand tellen. En in de sixties kom je al niet veel verder dan alleen maar Janis Joplin. Maar hoe zat het dan in de nog eerdere voorgeschiedenis van de rock – die zogenoemde rock'n'roll-revolutie van de fifties? En in de jaren die daaraan voorafgingen?

Ja, er valt wel één en ander te ontdekken. De grote bluesmadammen met zelfs toen al straffe standpunten over agressieve mannen, lesbische relaties, prostitutie, …

Sommige strijdbare countryzangeressen. En al de tegenkanting die ze kregen. Er was zelfs een vrouwelijke Elvis. Maar hoe komt het dat we daar vrijwel niets over horen?

Robert Van Yper (auteur van het standaardwerk Rock it) doet het allemaal uit de doeken in deze boeiende lezing met sociale duiding en veel muziek- en beeldfragmenten.

(In de toegangsprijs is zowel koffie als een hapje inbegrepen)

Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten