Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

31 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Goorseweg op 20 jul

  Proefopstelling Goorseweg

  Rond de jaarwisseling 2017-2018 wordt de Goorseweg heraangelegd. Enkele bewoners hebben de vraag gesteld of ook tussen Koningshof en ’t Zand verkeersremmende maatregelen mogelijk zijn. Daarom wordt een proefopstelling met twee wegversmallingen gezet.
 • Melkstraat op 17 jul

  Melkstraat wordt eenrichting

  Vanaf 1 augustus wordt – na een enquête bij de bewoners - heel de Melkstraat (ook het gedeelte tussen de Retiesebaan en de Geelsebaan) eenrichtingsverkeer. Ook wordt een (niet-betalende) blauwe zone ingevoerd.
 • werken Gierlebaan op 7 jul

  Update werken Gierlebaan

  Van 10 juli tot en met 14 juli is de Gierlebaan open, maar met een voorrangsregel. Van 15 juli tot en met 31 juli is de baan volledig open voor alle verkeer.
 • OC Kasterlee op 5 jul

  Nieuwe fase Masterplan de Met van start

  Fase 1, de bouw van een ontmoetingscentrum, is bijna voltooid. Achter de schermen is het gemeentebestuur samen met de ontwerpers al geruime tijd het wedstrijdontwerp van Masterplan de Met fase 2 van 2013 aan het verfijnen. Fase 2 gaat over de heraanleg van de Markt en omliggende toegangswegen.
 • peuterspeelpunt op 3 jul

  Vrijwilligers peuterspeelpunt gezocht!

  Voor het peuterspeelpunt in Lichtaart (De Malle Molen, Schoolstraat 55) zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met het klaarzetten van tafels, speelgoed, koffie... mee uitstappen begeleiden, fruit schillen, een luisterend oor bieden.
 • zomeractiviteit 2014 op 1 jul

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten & speelvogels

  De zomerbrochure is er! In deze brochure staan alle activiteiten voor kleuters en kinderen die in de zomervakantie plaatsvinden gebundeld. Vanaf 2017 gebeuren alle inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) online via i-school.
 • verwarmingstoelage aanvragen op 29 jun

  Aanpassing dienstregeling verwarmingstoelage.

  In juli en augustus kan je voor een aanvraag voor de verwarmingstoelage (mazoutpremie) op maandagen terecht in het OCMW. De dienstregeling is wel aangepast naar een zomerregeling.
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Melkstraat op 27 jun

  Melkstraat eenrichtingsverkeer vanaf 1 augustus

  Vanaf 1 augustus wordt heel de Melkstraat  (ook het gedeelte tussen de Retiesebaan en de Geelsebaan) eenrichtingsverkeer. Ook wordt een (niet-betalende) blauwe zone ingevoerd. 
 • restafval op 27 jun

  Nieuw: ook restafvalzakken 30 l verkrijgbaar

  Voortaan kan je ook kleine restafvalzakken (30 liter i.p.v. 60 liter) gebruiken.
 • jeugdraad op 21 jun

  De jeugdraad werft aan... nieuwe bestuursleden!

  Zin om mee het beleid voor jongeren uit te stippelen voor de volgende jaren? Zin om mee te werken aan de toekomst van de Kastelse jeugd? Dan is het tijd voor actie.
 • Speelstraat Molenspoor 2016 op 21 jun

  Speelstraten in de zomer

  Zin om mee op straat te gaan spelen? Dat kan heel de zomer door in Kasterlee! Lees verder en kijk welke straten meedoen.
 • kip op 15 jun

  Opnieuw maatregelen vogelgriep

  Er zijn opnieuw besmettingen met het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders in de provincies Luxemburg en Henegouwen.
 • tax on web op 12 jun

  Tijd voor je belastingaangifte! Pin/Puk code verloren of vergeten?

  Vul je je belastingaangifte graag elektronisch in? Dan gebruik je daarvoor o.a. de pincode van je identiteitskaart. Wat doe je als je die niet meer weet?
 • Be-Alert op 6 jun

  Be-Alert: registreer je!

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Gierlebaan op 26 mei

  Update verkeersmaatregelen tijdens werken aan fietspaden Gierlebaan

  - Tot aan bouwverlof: blijft eenrichtingsverkeer richting Gierle - Tijdens Bouwverlof: Gierlebaan tijdelijk terug opengesteld. Tweerichtingsverkeer mogelijk - Na bouwverlof: Gierlebaan volledig afgesloten in beide richtingen. Verkeer moet omleiding volgen. - Vanaf 12/8: voorziene einddatum werken
 • Bloemenwijk op 24 mei

  Vragen en antwoorden Masterplan Bloemenwijk

  In maart van dit jaar vond voor de bewoners van de Bloemenwijk in Lichtaart een infoavond plaats waarop de plannen voor Masterplan Bloemenwijk aan hen werden voorgesteld. Aansluitend vond hierover een tentoonstelling plaats in de Kringwinkel.
 • zonnepanelen op 5 mei

  322 zonnepanelen op sporthal Tielenhei en BRT-gebouw

  Zopas werden op twee gemeentelijke gebouwen zonnepanelen geplaatst.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • mobiliteit op 28 mrt

  Resultaten enquête mobiliteitsplan

  Het gemeentebestuur is vorig jaar gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Om alle inwoners van onze gemeente maximaal te sensibiliseren en te laten participeren, werd in elke deelgemeente een tentoonstelling over mobiliteit in onze gemeente georganiseerd.
 • Tunnel op 3 mrt

  Studie verkeerseffecten Noord-Zuidverbinding staat online

  In de loop van 2016 voerde het Vlaams verkeerscentrum verkeersmetingen uit om het effect van de Noord-Zuidverbinding op het verkeer (aantal voertuigen, gevolgde routes, herkomst verkeer, reistijden, leefbaarheid,...) in kaart te brengen.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • seniorenraad op 5 jan

  Alle 55-plussers welkom op jaarlijkse algemene vergadering seniorenadviesraad

  De raad van bestuur van de seniorenadviesraad nodigt elke 55-plusser van Kasterlee uit op hun jaarlijkse algemene vergadering op dinsdag 7 februari om 9 uur in zaal DOMUS - sportcomplex Tielenhei in Tielen.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.
 • bouw OC Kasterlee - juni 2016 op 16 jun

  openingsdatum OC Kasterlee uitgesteld

  Het nieuwe ontmoetingscentrum in Kasterlee kan pas vanaf maandag 4 september 2017 gebruikt worden. Ook de officiële opening van de culturele infrastructuur is vier maanden uitgesteld naar vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017.