Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

19 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • zomeractiviteit 2014 op 25 apr

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten

  De zomerbrochure is er! In deze brochure staan alle activiteiten voor kleuters en kinderen die in de zomervakantie plaatsvinden gebundeld. Vanaf 2017 gebeuren alle inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) online via i-school.
 • Isom op 10 apr

  Infoavond 'Superdiversiteit in de Middenkempen'

  Onze samenleving is erg divers. Ook in de Middenkempen merken we dat de diversiteit toeneemt. Gemiddeld zijn 8,6% van de inwoners in deze regio van buitenlandse origine. Waar komen deze mensen vandaan? Hoe zit het met tewerkstelling, onderwijs, participatie en welzijn?
 • Mooov op 30 mrt

  Bibliotheek deelt 50 vrijkaarten uit voor het Mooov filmfestival in Turnhout

  Ben je lid van de bib in Kasterlee, Lichtaart of Tielen? Als je een film leent uit de uitgebreide collectie Mooov-films (+ 700 films), ontvang je – zolang de voorraad strekt – een vrijkaart voor het Mooov-filmfestival in Turnhout (van 18 tot 30 april).
 • start to mountainbike op 28 mrt

  NIEUW: start-to-mountainbike voor dames

  Wil je graag leren mountainbiken? Schrijf je dan zeker in voor de lessen Start to mountainbike! Kostprijs is 25 euro voor de reeks van vijf lessen. Geen fiets? Geen helm? Geen probleem! Voor 25 euro extra kan je beiden huren.
 • mobiliteit op 28 mrt

  Resultaten enquête mobiliteitsplan

  Het gemeentebestuur is vorig jaar gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Om alle inwoners van onze gemeente maximaal te sensibiliseren en te laten participeren, werd in elke deelgemeente een tentoonstelling over mobiliteit in onze gemeente georganiseerd.
 • Wereldfeest op 27 mrt

  Proef de wereld! Wereldfeest Tielen

  Op 6 mei organiseert de Solidariteitsraad, in samenwerking met het gemeentebestuur, het tweede Wereldfeest aan het KLJ-lokaal in Tielen (Kerkstraat 160). Iedereen is welkom, toegang en alle workshops zijn gratis.
 • Tunnel op 3 mrt

  Studie verkeerseffecten Noord-Zuidverbinding staat online

  In de loop van 2016 voerde het Vlaams verkeerscentrum verkeersmetingen uit om het effect van de Noord-Zuidverbinding op het verkeer (aantal voertuigen, gevolgde routes, herkomst verkeer, reistijden, leefbaarheid,...) in kaart te brengen.
 • sportlaureaten op 24 feb

  Proficiat sportlaureaten 2016

  Dankjewel aan iedereen die gestemd heeft op de kandidaten, en uiteraard gefeliciteerd aan alle sporters!
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • werken gierlebaan op 25 jan

  Start werken aan fietspaden Gierlebaan

  Een aannemer start op donderdag 26 januari met aanpassingswerken aan de fietspaden van de Gierlebaan. De werken werden eerder uitgesteld door het aanhoudende vriesweer.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • seniorenraad op 5 jan

  Alle 55-plussers welkom op jaarlijkse algemene vergadering seniorenadviesraad

  De raad van bestuur van de seniorenadviesraad nodigt elke 55-plusser van Kasterlee uit op hun jaarlijkse algemene vergadering op dinsdag 7 februari om 9 uur in zaal DOMUS - sportcomplex Tielenhei in Tielen.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.
 • bouw OC Kasterlee - juni 2016 op 16 jun

  openingsdatum OC Kasterlee uitgesteld

  Het nieuwe ontmoetingscentrum in Kasterlee kan pas vanaf maandag 4 september 2017 gebruikt worden. Ook de officiële opening van de culturele infrastructuur is vier maanden uitgesteld naar vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017.